Majoritatea francezilor se opune primirii de imigranţi şi refugiaţi

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 septembrie 2015 233 afişări

O majoritate a francezilor se opune primirii de imigranţi, în pofida emoţiei şi unui val de solidaritate declanşate de fotografia lui Aylan, băiatul sirian în vârstă de trei ani care a murit înecat la Mediterana, potrivit unui sondaj realizat pentru iTELE şi Paris Match, relatează Europe1.

Peste jumătate dintre francezi (52%) nu sunt de acord cu îndemnul premierului Manuel Valls, potrivit căruia imigranţii "care fug din calea războiului, persecuţiilor, torturii, oprimării, trebuie să fie primiţi", relevă sondajul, realizat joi şi vineri.

Francezii se arată mai mult sau mai puţin primitori în funcţie de preferinţele politice.

Dacă 73% dintre simpatizanţii stângii aprobă afirmaţiile lui Valls, 68% dintre simpatizanţii dreptei li se opun.

Opinia francezilor a evoluat puţin de la difuzarea, joi, a fotografiei tulburătoare cu corpul neînsufleţit al lui Aylan, zăcând pe plaja de la Bodrum. Băiatul a murit înecat, la fel ca fratele său, în vârstă de patru ani, şi mama sa, în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Un sondaj Elabe realizat pentru postul BFMTV şi publicat miercuri, arăta că 56% dintre persoanele intervievate se opuneau primirii de imigranţi şi refugiaţi care încearcă, în prezent, să ajungă în Europa.

Aproximativ 62% dintre francezi apreciază, în schimb, că Xavier Bertrand (Les Républicains, de dreapta, în opoziţie) are dreptate atunci când spune că afirmaţiile socialistului Valls riscă să creeze un "apel iresponsabil", care să-i determine şi pe alţi imigranţi să vină în Europa, potrivit unui sondaj Odoxa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
MIGARE,
SONDAJ
/actualitate/majoritatea-francezilor-se-opune-primirii-de-imigranti-si-refugiati-14701265
14701265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.