Mai puţin de 1% dintre români sunt interesaţi în mod activ de o dietă şi un stil de viaţă sănătoase

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 noiembrie 2020 17 afişări

Mai puţin de 1% dintre români sunt interesaţi în mod activ de o dietă şi un stil de viaţă sănătoase, arată cercetările de piaţă. Interesul pentru hrana sănătoasă este cu 75% sub media UE.

Mai puţin de 1% dintre români sunt interesaţi în mod activ de o dietă şi un stil de viaţă sănătoase

Mai puţin de 1% dintre români sunt interesaţi în mod activ de o dietă şi un stil de viaţă sănătoase, arată cercetările de piaţă efectuate în iulie 2020 de Sevabloom, platformă de video e-learning în domeniile parenting, gastronomie plant based şi dezvoltare personală.

Potrivit estimărilor, 50.000 de români cumpără produse bio sau sunt interesaţi de provenienţa şi modul de creştere sau preparare a produselor consumate, iar alţi 50.000 au o alimentaţie de tip vegan sau raw vegan.

Potrivit estimărilor, în 2019 s-au cheltuit circa 2,5 milioane euro pentru achiziţionarea de produse online dedicate dezvoltării personale, de la webinarii, la e-book-uri şi podcasturi. Pe segmentul de parenting, românii au investit un milion de euro pentru achiziţionarea aceluiaşi tip de instrumente.

Un număr foarte scăzut de români acordă atenţie crescută alimentaţiei, fie că discutăm de o dietă cu produse de provenienţă non-animală sau de modul în care sunt produse ingredientele pe care le folosesc. Este vorba, din estimările platformei, doar de 100.000 de persoane, cu 75% sub media din Uniunea Europeană.

Platforma a fost înfiinţată în 2019, în urma unei investiţii de peste 300.000 euro, şi este primul instrument online care integrează aceste trei domenii şi se adresează în primul rând persoanelor fizice, nu companiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
hrană,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.