Mai multe ţări care au relaţii tensionate cu Turcia au anunţat că vor oferi ajutor după cutremurul devastator de luni dimineaţa

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 februarie 2023 243 afişări

Mai multe ţări care au relaţii tensionate cu Turcia au anunţat că vor oferi ajutor după cutremurul devastator de luni dimineaţa

Ofertele de ajutor au fost făcute în ciuda relaţiilor tensionate la nivel diplomatic. Grecia, vecina Turciei, şi alte ţări din regiune s-au oferit să trimită asistenţă în regim de urgenţă pentru a contribui la eforturile de salvare în sud-estul ţării şi în nordul Siriei.

„Grecia îşi mobilizează resursele şi va acorda asistenţă imediată... suntem profund întristaţi de dezastrul provocat de cutremur", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Sky News.

Şi preşedintele israelian, Isaac Herzog, a oferit ajutor.

„Statul Israel este întotdeauna pregătit să trimită ajutor prin orice mijloace posibile. Inimile noastre sunt alături de familiile şi poporul turc care suferă în aceste momente dureroase", a spus Herzog.

Ministerul egiptean de Externe a declarat că şi Egiptul va oferi asistenţă. Cutremurul din Turcia a fost simţit şi la Cairo.

Ajutor a fost oferit de numeroase ţări din întreaga lume. Până în prezent, s-a confirmat că peste 640 de persoane au murit şi alte aproximativ 3.000 au fost rănite în Turcia şi Siria, în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
turcia,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.