Mai mult de jumatate dintre romani au economisit in acest an, majoritatea tin banii in casa

Postat la 14 decembrie 2010 8 afişări

Mai mult de jumatate dintre romanii cu venituri de peste 500 de lei au economisit in acest an pentru a avea resurse disponibile in situatii neprevazute, majoritatea preferand sa tina banii in casa, arata un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

"Peste 53% din persoanele chestionate au reusit sa economisesca in 2010. Dintre cei care au economisit in acest an, 43% economisesc in mod regulat (lunar) aproximativ 200 lei, in timp ce aproximativ 23% pun bani deoparte doar atunci cand au ocazia", potrivit unui comunicat al RBL.Aproximativ 60% din persoanele care economisesc au ca motivatie situatiile neprevazute, 34% viitorul copiilor lor, iar 26% renovarea/modernizarea locuintei.Totodata, 53% dintre romanii care economisesc prefera banii lichizi, 32% depun banii in conturi curente, 13% au depozite la termen in lei sau alta moneda, iar 12% investesc in asigurari de viata/pensii private.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
bani,
economii
/actualitate/mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-au-economisit-in-acest-an-majoritatea-tin-banii-in-casa-7814255
7814255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.