Mai mult de jumătate din rezervele băncii centrale a Rusiei vor fi blocate de noile sancţiuni ale UE

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 februarie 2022 123 afişări

Mai mult de jumătate din rezervele băncii centrale a Rusiei vor fi blocate de noile sancţiuni ale UE

Mai mult de jumătate din rezervele băncii centrale a Rusiei vor fi blocate de noile sancţiuni ale UE, afirmă un diplomat de rang înalt.

Mai mult de jumătate din rezervele băncii centrale a Rusiei vor fi blocate ca parte a noilor sancţiuni ale UE împotriva acestei ţări, a anunţat duminică cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell.

Borrell a declarat mai apoi că va oferi aprobarea politică a celor 27 de state membre ale UE pentru un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.

Măsurile împotriva ţării vecine Belarus vor fi, de asemenea, „consolidate", a spus Borrell, în schimbul rolului său în „facilitarea asaltului rusesc împotriva Ucrainei".

Borrell a declarat că UE face acest lucru „pentru că acest război necesită angajamentul nostru pentru a sprijini armata ucraineană".

Uniunea Europeană va impune noi măsuri de sancţionare a Rusiei, inclusiv prin închiderea spaţiului aerian, şi va furniza armament Ucrainei, în contextul războiului lansat de preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„Uniunea Europeană intensifică încă o dată susţinerea pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva agresorului, adică împotriva Rusiei lui Vladimir Putin. Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de armament şi alte echipamente pentru o ţară care este vizată de un atac. Acesta este un moment crucial", a afirmat Ursula von der Leyen, înaintea unei reuniuni a Consiliului UE la nivel de miniştri de Externe, pentru formalizarea măsurilor de penalizare a Moscovei.

„În acelaşi timp, intensificăm încă o dată sancţiunile împotriva Kremlinului şi a colaboratorului său, regimul Aleksandr Lukaşenko. Închidem spaţiul aerian pentru Rusia, propunem interdicţii pentru toate avioanele deţinute de ruşi sau controlate de Rusia. Aceste avioane nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Măsurile se vor aplica tuturor avioanelor, fie că sunt deţinute, utilizate sau controlate în vreun alt fel de vreo persoană juridică sau fizică din Rusia. Deci, ca să fiu foarte clară, întregul spaţiu aerian va fi închis pentru orice avion rus, inclusiv pentru avioanele deţinute de oligarhi", a precizat Ursula von der Leyen.

„În al doilea rând, un nou pas fără precedent, vom interzice în Uniunea Europeană aparatul media al Kremlinului, companiile de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele acestora", a subliniat Ursula von der Leyen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
bancă centrală,
rezerve

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.