Mai mult de jumatate din cheltuielile romanilor se duc pe alimente, electricitate, gaz, combustibili

Postat la 20 mai 2011 27 afişări

Romanii aloca mai mult de jumatate din cheltuielile lunare pentru alimente, electricitate, facturi la gaz si alti combustibili, avand, de departe, cea mai mare pondere din UE, potrivit unei analize UniCredit, prezentata la Astana intr-o conferinta cu ocazia reuniunii anuale a BERD.

Cu o pondere a acestor plati de 54% din totalul cheltuielilor lunare, Romania este urmata de Lituania,(40%), Bulgaria (39%) si Slovacia (37%). Ponderea detinuta de alimente, electricitate, gaz si combustibili in totalul cheltuielilor se situeaza la 34% in Letonia si Polonia si la 32% in Croatia, Ungaria si Turcia. La polul opus al clasamentului privind ponderea cheltuielilor cu alimente, electricitate, gaz si combustibili in totalul consumului se situeaza Marea Britanie (12%), Danemarca (15%) si (Austria 16%). Totusi, Romania este surclasata de Slovacia in ceea ce priveste ponderea cheltuielilor pentru electricitate, gaz, combustibili in total consum si se situeaza aproximativ la acelasi nivel cu Ungaria si Cehia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
cheltuieli,
alimente,
preturi,
inflatie
/actualitate/mai-mult-de-jumatate-din-cheltuielile-romanilor-se-duc-pe-alimente-electricitate-gaz-combustibili-8276876
8276876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.