Mai dureaza cu vizele?

Postat la 18 iulie 2006 7 afişări

Presedintele Traian Basescu a vrut sa arate saptamana trecuta ca Romania nu e doar un partener care isi respecta obligatiile, ci si unul care aspira la recompensa pentru activitatea depusa.

Presedintele Traian Basescu a vrut sa arate saptamana trecuta ca Romania nu e doar un partener care isi respecta obligatiile, ci si unul care aspira la recompensa pentru activitatea depusa. Chiar daca a vrut sa nege de la bun inceput un mecanism de genul "soldati in Irak contra vize de intrare in SUA", Basescu s-a solidarizat cu regretul presedintelui ceh Vaclav Klaus, aflat in vizita la Bucuresti, ca SUA mai cere vize de intrare cetatenilor celor doua state ale caror trupe se afla in Irak.

 

Mai mult, Basescu a adaugat pe lista si Anglia. "Ne-am astepta la o reactie mai rapida a Angliei pentru rezolvarea problemei vizelor", a incercat presedintele sa atraga atentia Londrei ca Romania asteapta si concretizarea promisiunilor pe care mai multi demnitari de rang inalt britanici, inclusiv fostul ambasador la Bucuresti, le-au facut in aceasta cauza. Pozitia oficiala a Londrei, exprimata de ambasadorul Robin Barnett, este ca vizele vor fi ridicate inainte ca Romania sa devina membra UE, insa o precizare a momentului deocamdata lipseste.

 

Tot saptamana trecuta, presedintelui Basescu i-a venit nota de plata din stanga Prutului pentru aluziile unioniste pe care le-a lansat de fata cu elevii olimpici basarabeni in vizita la Cotroceni. Dupa ce autoritatile transnistrene au profitat de declaratiile lui Basescu pentru a anunta ca vor cere o prezenta sporita a trupelor rusesti in zona, presedintele moldovean Vladimir Voronin a ingropat sperantele de unificare de la Bucuresti, cel putin in timpul mandatului sau. Voronin a spus ca Basarabia a fost de fapt ocupata de romani in 1918, statut mentinut pana in vara lui 1940, cand prevederile pactului Ribbentrop-Molotov au facut ca eliberarea sa vina de la armatele rusesti sub comanda lui Stalin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/mai-dureaza-cu-vizele-2511448
2511448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.