Magnatii rusi tintesc Ucraina

Postat la 07 martie 2006 14 afişări

Compania siderurgica ru-seasca Severstal planuieste sa participe la a doua licitatie pentru privatizarea combinatului ucrainean Krivorojstal, recent readus in proprietatea statului dupa ce guvernul condus de Iulia Timosenko a anulat privatizarea dubioasa facuta in timpul regimului Kucima.

Compania siderurgica ru-seasca Severstal planuieste sa participe la a doua licitatie pentru privatizarea combinatului ucrainean Krivorojstal, recent readus in proprietatea statului dupa ce guvernul condus de Iulia Timosenko a anulat privatizarea dubioasa facuta in timpul regimului Kucima. Este de asteptat ca investitorii rusi sa vizeze multe achizitii pe piata ucraineana, avand in vedere ca guvernul Timosenko a promis sa revizuiasca aproape 3.000 de contracte de privatizare incheiate de fostul regim. Se confirma astfel promisiunea presedintelui Iuscenko ca Rusia va continua sa fie un partener economic de prim rang al noului regim de la Kiev. Mai ales ca presedintele ucrainean si-a luat si un consilier rus pe probleme economice, in persoana omului de afaceri si a fostului lider liberal Boris Nemtov. 

Severstal, companie controlata de miliardarul Aleksei Mordasov (foto), nu e la prima achizitie in strainatate. Saptamanile trecute, Mordasov a anuntat ca ofera 570 de milioane de dolari pentru 62% din actiunile producatorului italian de otel Lucchini, pretul modic fiind explicabil prin datoriile mari ale firmei italiene - 2,4 miliarde de dolari.  Faptul ca Mordasov preia o firma cu datorii asa de mari e explicat de comentatori mai putin prin ratiuni comerciale si mai mult prin pura vanitate: pe langa Lucchini si Krivorojstal, magna-tul negociaza si preluarea unui combinat siderurgic din Canada si a unuia din Cehia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/magnatii-rusi-tintesc-ucraina-2510464
2510464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.