MAE isi reafirma pozitia de nerecunoastere a statalitatii Kosovo

Postat la 23 iulie 2010 15 afişări

MAE isi reafirma pozitia cunoscuta de nerecunoastere a statalitatii Kosovo si precizeaza ca CIJ a analizat, cu caracter limitativ, numai legalitatea actului de a face o declaratie de independenta, nu si consecintele juridice ale acesteia, adica problema legalitatii constituirii unui pretins nou stat.

"MAE apreciaza necesara analiza in detaliu a Avizului, pentru a identifica in mod corect si complet rationamentul pe care s-a bazat instanta de la Haga. Textul acestuia are un caracter complex, datorat multitudinii problemelor juridice analizate, precum si modului in care a fost formulata intrebarea adresata Curtii. Partea romana constata, in analiza preliminara, faptul ca modalitatea formularii intrebarii de catre Adunarea Generala ONU nu a permis Curtii sa abordeze problema pe fond. Astfel, Curtea a analizat, cu caracter limitativ, numai legalitatea actului propriu-zis de a face o declaratie de independenta, dar nu si consecintele juridice ale acesteia, adica problema legalitatii constituirii unui pretins nou stat", se arata intr-un comunicat al MAE fata de Avizul consultativ privind "Conformitatea cu dreptul international a declaratiei unilaterale de independenta a institutiilor provizorii de autoguvernare din Kosovo" al Curtii Internationale de Justitie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
Kosovo,
nerecunoastere,
statalitate,
autonomie
/actualitate/mae-isi-reafirma-pozitia-de-nerecunoastere-a-statalitatii-kosovo-6688876
6688876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.