Lungmetrajul SF se incheie: daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa

Postat la 07 decembrie 2010 14 afişări

Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, a declarat premierul Emil Boc.

Modificarile nu vor fi aplicate si beneficiarilor actuali. Potrivit premierului, mamele care se vor intoarce la munca vor primi o prima de intoarcere de 500 de lei si vor putea opta pentru concediu fara plata pentru urmatorul an.

"Incepand cu anul 2011, situatia va fi urmatoarea: durata indemnizatiei - un an; valoarea indemnizatiei - la fel ca si acum, minim 600 lei, maxim 3.400 lei; prima de reintoarcere de 500 lei; concediu fara plata, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an, cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca, pana la epuizarea celor 24 de luni, primeste prima de 500 lei. Pentru cei care vor intra sub incidenta indemnizatiei, adica pentru copiii care se vor naste in 2011, de atunci valoarea indemnizatiei va fi aceeasi ca si acum, dar durata va fi de un an, cu posbilitatea de a merge intre 12 si 24 luni cu concediu fara plata. Oricand in aceasta perioada de timp, parintele se intoarce la munca, primeste o prima de intoarcere de 500 lei pe luna", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lungmetrajul-sf-se-incheie-daca-nasti-dupa-1-ianuarie-stai-un-an-acasa-7785985
7785985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.