Lumea lui Elon: Bitcoin înregistrează o creştere de 20% după ce şeful Tesla a adăugat „bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 ianuarie 2021 274 afişări

Lumea lui Elon: Bitcoin înregistrează o creştere de 20% după ce şeful Tesla a adăugat „bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter

Bitcoin-ul a crescut cu până la 20% după ce Elon Musk a adăugat „#bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter. Astfel, valoarea criptomonedei a ajuns la 36.686 de dolari, după ce scăzuse sub pragul de 30.000 de două ori în ultima săptămână, conform CNBC.

„Privind în urmă, era inevitabil”, a declarat ulterior şeful Tesla.

Schimbările vin într-o săptămână marcată de volatilitate în Statele Unite, în condiţiile în care acţiunile unor companii precum GameStop şi AMC au înregistrat creşteri masive datorită micilor investitori din cadrul platformei Reddit, care au luat în vizor fondurile de hedging de pe Wall Street.

Într-o mişcare asemănătoare, criptomoneda Dogecoin a raportat la un moment dat un plus de 800% în doar câteva ore.

Bitcoin-ul rămâne la 13% sub recordul înregistrat pe 8 ianuarie – circa 41.980 de dolari –, însă a este pe plus cu 25% din prima zi a anului până în prezent.

Anterior, Elon Musk a postat pe Twitter „gamestonk”, un joc de cuvinte  format din GameStop şi stonk, termen alternativ pentru „stocks” (acţiuni), iar compania a raportat un plus de aproximativ 150%.

Postările miliardarului continuă să creeze speculaţii cu privire la situaţia în care CEO-ul Tesla va cumpăra cantităţi mari de bitcoin sau va adăuga criptomoneda în bilanţul contabil al companiei auto.

Elon Musk l-a depăşit recent pe şeful Amazon Jeff Bezos şi a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg Billionaires Index la 199 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
actiuni,
efect,
elon musk,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.