Lukoil va construi un parc fotovoltaic de 9 MW lângă rafinăria Petrotel din Ploieşti

Postat la 14 februarie 2014 46 afişări

Compania Lukoil Energy&Gas România, din grupul petrolier rus Lukoil, va construi un parc fotovoltaic de producţie a electricităţii cu o capacitate de 9 MW pe un teren de lângă rafinăria Petrotel din Ploieşti, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de profil.

Lukoil va construi un parc fotovoltaic de 9 MW lângă rafinăria Petrotel din Ploieşti

 Lukoil a primit autorizaţia de construcţie a unităţii de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la sfârşitul anului trecut.

Având în vedere că pentru instalarea unui MW în panouri fotovoltaice este necesară o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, valoarea proiectului Lukoil este estimată la aproximativ 13,5 milioane euro.

Reprezentanţii companiei declarau, în octombrie 2013, că iau în calcul construcţia unor parcuri fotovoltaice pe câteva terenuri lângă rafinăria din Ploieşti. La acea dată, reprezentanţii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice să aibă o capacitate instalată de până în 12 MW.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lukoil-va-construi-un-parc-fotovoltaic-de-9-mw-langa-rafinaria-petrotel-din-ploiesti-12084783
12084783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.