Lovitură pentru şoferi! Taxa ar putea să ajungă chiar la 900 de lei pe an

Postat la 15 august 2021 657 afişări

Lovitură pentru şoferi! Taxa ar putea să ajungă chiar la 900 de lei pe an

Românii care au maşini mai vechi de 15 ani ar putea să plătească un impozit mai mare faţă de cel pe care îl achită în prezent.

Valoarea acestuia ar urma să fie stabilită de primării şi ar putea ajunge chiar şi la 900 de lei pe an, informează stirileprotv.ro.

Codul Fiscal ar urma să fie modificat în această direcţie tocmai pentru că parcul auto din România este îmbătrânit şi poluează excesiv.

În România există în total 8 milioane de maşini, iar 40% dintre ele sunt mai vechi de 17 ani, potrivit Ministerului Mediului. Media vârstei unei maşini din România este cu cinci ani mai mare decât media europeană.

Autorităţile vor să vină în sprijinul românilor cu venituri reduse

Pe de altă parte, autorităţile îşi propun să îi ajute pe cei fără posibilităţi financiare să îşi schimbe maşinile vechi. Astfel, aceştia ar putea primi până la 3.000 de euro. Măsurile sunt discutate de Guvern pentru a descuraja importul de autoturisme la mâna a doua.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovitura,
soferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.