Loteria telefoanelor scăpate - VIDEO

Postat la 21 august 2012 32 afişări

Mulţi dintre noi şi-au scăpat telefonul mobil cel puţin o dată. Senzaţia neplăcută dată de incident creşte, de obicei, direct proporţional cu dimensiunea crăpăturii de pe ecran. Uneori telefonul scapă neatins, alteori este distrus în totalitate, lucru deloc întâmplător, potrivit unui studiu publicat de ediţia electronică a ziarului Daily Mail.

Explicaţia ştiinţifică legată de distrugerea ecranelor la căzători se leagă de modul în care energia cauzată de impact se răspândeşte pe suprafaţa telefonului mobil sau a tabletei. Când îţi scapi telefonul, impactul cauzează o cantitate mică de energie elastică transformată apoi în energie acustică. Majoritatea energiei elastice conservate în sticlă va fi convertită în două sau mai multe noi energii de suprafaţă, care se transformă în crăpături.

Există doi factori cheie care te pot ajuta să previi distrugerea telefonului: duritatea şi puterea. Duritatea reprezintă rezistenţa la suprafeţe abrazive şi poate împiedica multiplele zgârieturi de pe ecran cauzate de mişcările din buzunar sau geantă, iar puterea este dată de relaţia dintre suprafaţa de compresie şi tensiunea interioară. Astfel, sticla ecranului se sparge doar atunci când forţa impactului depăşeşte forţa creată de suprafaţa de compresie.

Prin urmare, dacă telefonul cade cu faţa în jos, s-ar putea să scape fără prea multe daune, şocul cauzat de impact fiind răspândit pe întreaga suprafaţă a ecranului. Dar dacă telefonul este scăpat pe unul dintre colţuri, punctul de contact dintre sticlă şi pământ este mic şi concentrat, iar întreaga forţă a impactului este concentrată într-un punct minuscul.Chiar dacă telefonul "supravieţuieşte" unei căzături, după luni sau ani în care s-au întâmplat mai multe astfel de incidente, telefonul va fi, în cele din urmă, distrus.

Noile tehnologii pentru tablete şi telefoane mobile se axează pe îmbunătăţirea aspectelor care sporesc rezistenţa. În teste, telefoanele de ultimă generaţie au rezistat presiunilor unei bile de 535 grame "scăpate" pe ecran de la înălţimea de 1,8 metri. Potrivit articolului citat, există o adevărată ştiinţă a "ecranelor crăpate", ilustrată în videoclipul următor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
loterie,
telefoane,
tablete
/actualitate/loteria-telefoanelor-scapate-video-9966001
9966001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.