Local Non-Kombat: politicienii au lăsat electoratul cu ochii în afişe

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 iunie 2012 59 afişări

Alegerile locale au fost în mod evident folosite de electorat spre a sancţiona politic guvernarea PDL, astfel încât, la mai puţin de două luni de când cabinetul Ungureanu visa să-şi continue guvernarea şi după alegerile parlamentare, echilibrul puterii s-a inversat brutal.

Brutalitatea este, în bună măsură, un pat pe care PDL şi l-a aşternut singur fără să vrea atunci când a impus alegerile locale într-un singur tur, ce reduc la o simplă caricatură confruntarea candidaţilor şi împing mecanic electoratul spre votul util.

Starea actuală a PDL a fost bine exemplificată de atitudinea europarlamentarului PDL Monica Macovei, care la interviul pentru Gândul, dat cu cinci zile înainte de alegeri, a arătat că nici nu ştie cine e candidatul PDL la sectorul unde locuieşte şi a refuzat sec să comenteze candidatura lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei sau să spună cu cine votează.

La Bucureşti, o parte apreciabilă dintre foştii susţinători ai lui Traian Băsescu la alegerile din 2009 s-au refugiat dibaci în tabăra lui Nicuşor Dan, alţii aşteaptă în continuare viitoarea platformă de dreapta a lui M.R.Ungureanu, iar singurul punct de sprijin al fanilor PDL a rămas admiraţia faţă de "curajul" lui Emil Boc de a candida la Cluj şi de a rămâne sub sigla PDL (spre deosebire de alţi fruntaşi ai partidului care fie s-au ţinut deoparte, fie s-au vopsit verzi sau au inventat diverse nume de mişcări politice inexistente). E de înţeles, atâta vreme cât Clujul e cel mai important fief electoral pe care PDL a sperat să-l păstreze, iar Emil Boc este, încă, liderul partidului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
alegeri,
campanie,
USL,
PDL,
vot,
Macovei,
Boc,
Cluj
/actualitate/local-non-kombat-politicienii-au-lasat-electoratul-cu-ochii-in-afise-9727189
9727189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.