Litoralul va disparea de pe harta turismului mondial daca va fi neglijat de autoritati inca 5 ani

Postat la 04 februarie 2011 50 afişări

Litoralul romanesc ar putea disparea de pe harta turismului mondial, daca va fi neglijat de autoritatile centrale inca 5 ani, potrivit asociatiei Litoral-Delta Dunarii, ai carei reprezentanti cred ca disputele politice afecteaza turismul din Romania.

Operatorii de la Marea Neagra acuza dezinteresul guvernelor pentru adoptarea unor proiecte specifice litoralului in ceea ce priveste legislatia muncii, acordarea de ajutor de somaj personalului sezonier care, nemaifiind motivat, pleaca sa lucreze in alte tari, si acordarea unor facilitati fiscale pentru investitori.

"20 de ani de nepasare inseamna distrugerea turismului romanesc. Inca 5 sau 10 ani de dispute politice ne sterg de pe harta turismului mondial definitiv. (...) Investitorii privati care au riscat plasandu-si investitiile pe litoral, ca si cei putini care au investit in Delta Dunarii, au nevoie de sustinerea statului si de o strategie guvernamentala prioritara, care sa fie elaborata in stransa colaborare cu autoritatile locale si cu mediul patronal local. O parte din taxele si impozitele pe care le platesc operatorii privati trebuie sa se intoarca in investitii si in promovare a destinatiei turistice in care ei activeaza", spun reprezentantii asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
litoral,
harta turism,
autoritati
/actualitate/litoralul-va-disparea-de-pe-harta-turismului-mondial-daca-va-fi-neglijat-de-autoritati-inca-5-ani-7951243
7951243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.