Listarea Manchester United la Singapore, criticată din cauză că dezavantajează acţionarii minoritari

Postat la 08 septembrie 2011 21 afişări

Listarea Manchester United la bursa de la Singapore, prin care clubul vrea să atragă un miliard de dolari, s-ar putea împiedica de nemulţumirea investitorilor şi experţilor faţă de structura acţionariatului, familia Glazer dorind să păstreze controlul asupra echipei de fotbal.

Manchester United şi bursa de la Singapore sunt criticate de investitori deoarece clubul vrea să folosească o structură "cu două etaje" a acţionariatului în procedura de listare, asigurând controlul familiei Glazer asupra companiei şi minimalizând în acelaşi timp influenţa noilor acţionari, se arată într-o analiză Reuters.

Operatorul bursei de la Singapore este pe cale să aprobe, în următoarele două săptămâni, oferta publică iniţială de un miliard de dolari pregătită de campioana Marii Britanii la fotbal, au declarat pentru Reuters două surse apropiate situaţiei.

Diavolii Roşii au "curtat" în ultimele săptămâni mari investitori instituţionali şi de stat din Asia, inclusiv fondul suveran singaporez Temasek, au adăugat persoanele citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Listarea,
Manchester United,
acţionarii
/actualitate/listarea-manchester-united-la-singapore-criticata-din-cauza-ca-dezavantajeaza-actionarii-minoritari-8714183
8714183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.