Liderii europeni promit măsuri rapide de susţinere a creşterii economice şi a pieţei muncii

Postat la 19 octombrie 2012 10 afişări

Liderii europeni s-au angajat vineri, la Bruxelles, să accelereze punerea în practică a unor măsuri de susţinere a creşterii economice şi a pieţei muncii, în faţa ravagiilor produse de austeritate, după ce cu o zi în urmă au decis să introducă în 2013 un mecanism de supraveghere bancară.

La încheierea celei de-a doua zile a summit-ului european, şefii de state şi de guverne vor adopta un text care să reafirme angajamentele unui acord din iunie, care include un pact de creştere de 120 miliarde de euro.

Potrivit proiectului de declaraţie obţinut de AFP, "este esenţial ca Uniunea Europeană să facă rapid eforturi maxime pentru punerea în practică a măsurilor convenite pentru relansarea creşterii, a investiţiilor şi a pieţei muncii, restabilirea încrederii şi îmbunătăţirea competitivităţii".

Declaraţiile intervin pe fondul nemulţumirii sociale în creştere în faţa austerităţii impuse de mai multe ţări europene, pentru redresarea finanţelor publice afectate de criza datoriilor.

Joi, în prima zi a summit-ului UE, în Grecia au avut loc o grevă generală şi manifestaţii de protest.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Liderii,
europeni,
creşterii economice
/actualitate/liderii-europeni-promit-masuri-rapide-de-sustinere-a-cresterii-economice-si-a-pietei-muncii-10246139
10246139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.