Liderii europeni încearcă să rezolve criza, sub presiunea partenerilor internaţionali

Postat la 26 septembrie 2011 11 afişări

Liderii europeni fac eforturi pentru a consolida puterea Fondului de stabilitate financiară, au declarat înalţi oficiali prezenţi la reuniunea anuală FMI-Banca Mondială de la Washington, în timp ce SUA, China şi alte ţări trag semnale de alarmă că criza datoriilor de stat afectează economia globală.

Pieţele financiare au căzut puternic în această săptămână, din cauza temerilor că criza din Grecia, ţară aflată aproape de faliment, s-ar putea răspândi către alte state din zona euro. Liderii europeni resimt tot mai multă presiune internaţională să rezolve criza pentru a preveni repetarea haosului care a măturat pieţele financiare în 2007-2009, transmite Reuters. Comisarul european pentru Economie, Olli Rehn, a declarat că, odată ce guvernele din zona euro confirmă consolidarea Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF), atenţia Europei se va îndrepta către folosirea resurselor acestui mecanism cât mai eficace posibil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
lideri,
criza,
solutii,
presiune
/actualitate/liderii-europeni-incearca-sa-rezolve-criza-sub-presiunea-partenerilor-internationali-8799898
8799898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.