Liderii europeni îl resping pe Francois Hollande din cauza intenţiei sale de a schimba pactul bugetar

Postat la 05 martie 2012 8 afişări

Cancelarul german, Angela Merkel, şi alţi lideri europeni au convenit să evite întâlnirea cu Francois Hollande, candidatul socialist la preşedinţia Franţei, în timpul campaniei electorale, din cauza planului său de a renegocia tratatul privind disciplina bugetară.

Merkel a stabilit acest lucru cu premierul conservator Mariano Rajoi şi premierul italian tehnocrat Mario Monti, iar ulterior li s-a alăturat şi premierul britanic David Cameron, chiar dacă nu a semnat tratatul bugetar, au declarat surse apropiate situaţiei publicaţiei germane Der Spiegel. O purtătoare de cuvânt a guvernului german a respins informaţia, afirmând că fiecare lider de guvern decide singur dacă se va întâlni cu Hollande. Întrebată dacă Merkel se va întâlni cu Hollande la Berlin, ea a precizat că până în prezent nu a fost planificată o astfel de întâlnire.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-europeni-il-resping-pe-francois-hollande-din-cauza-intentiei-sale-de-a-schimba-pactul-bugetar-9370028
9370028
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.