Liderii europeni, aproape de un compromis pe tema bugetului UE

Postat la 08 februarie 2013 13 afişări

Un compromis se profila vineri dimineaţa între liderii europeni pe tema viitorului buget al UE până în 2020, între cei conduşi de Marea Britanie, care cer tăieri semnificative ale cheltuielilor, şi apărătorii unui cadru mai ambiţios, ca Franţa şi Italia.

După mai mult de 15 ore de dezbateri, întâlniri bilaterale şi conversaţii private, şefii de stat şi de guvern nu au ajuns încă la un acord, dar par să se apropie de acesta.

Reuniunea celor 27 de membri, suspendată pe durata nopţii, urma să se reia la ora 05.30 GMT (07.30 ora României). Preşedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy, a anunţat că "lucrează la un acord" şi că va prezenta o nouă propunere de compromis.

Potrivit mai multor surse europene, nivelul autorizat de cheltuieli viitoare ar fi de 960 de miliarde de euro, iar cel al resurselor financiare efective pentru următorii şapte ani ar fi de 908 miliarde de euro, cu posibilitatea unei marje de manevră de 12 miliarde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Liderii,
europeni,
buget UE
/actualitate/liderii-europeni-aproape-de-un-compromis-pe-tema-bugetului-ue-10550678
10550678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.