Liderii din zona euro vor să ajute Italia, pentru a evita extinderea crizei datoriilor

Postat la 25 octombrie 2011 8 afişări

Liderii din zona euro analizează posibilitatea de a oferi asistenţă Italiei prin intermediul Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (EFSF), pentru a evita extinderea crizei datoriilor, şi sunt aproape de un acord privind contribuţia creditorilor privaţi la salvarea Greciei.

Guvernele din uniunea monetară ar putea activa EFSF, în scopul achiziţiei de obligaţiuni italiene, pentru a evita creşterea dobânzilor acestora, au declarat luni două surse diplomatice. Costul împrumuturilor Italiei este în prezent de circa 6%, nivel greu de suportat pe termen lung, având în vedere că datoriile ţării depăşesc 1.900 de miliarde de euro. Opţiunea este analizată în special de înalţi funcţionari din zona euro reuniţi într-un grup de lucru care pregăteşte summit-ul UE de miercuri, a spus una dintre surse, confirmând o informaţie apărută în cotudianul francez Le Monde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
italia,
extindere,
criza,
datorii
/actualitate/liderii-din-zona-euro-vor-sa-ajute-italia-pentru-a-evita-extinderea-crizei-datoriilor-8898820
8898820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.