Lider sindical Oltchim: Acceptăm o reorganizare, dar nu o insolvenţă în vederea falimentului

Postat la 23 ianuarie 2013 45 afişări

Corneliu Cernev, liderul sindicatului din Oltchim, companie care va intra în insolvenţă, spune că principala preocupare a sindicatului este acum păstrarea cât mai multor locuri de muncă şi că sindicatul va accepta o reorganizare şi o restructurare, dar nu "o insolvenţă în vederea falimentului".

"La ora 17.00 în Consiliul de Administraţie vom distuta problema insolvenţei şi vom adopta o decizie. Noi acum vrem să păstrăm cât mai multe locuri de muncă, cât mai mulţi angajaţi, să le plătim salariile, iar societatea trebuie pregătită pentru privatizare", a declarat, miercuri, liderul sindical Corneliu Cernev.

El a spus că sindicatul va accepta o reorganizare şi o restructurare, dar nu "o insolvenţă în vederea falimentului".

"Dacă este o procedură pentru protejarea capitalului de lucru o putem discuta, asta pentru a salva cât mai multe locuri de muncă, pentru a salva o parte a «bolnavului» şi pentru a-l resuscita, deci o reorganizare şi o restructurare acceptăm, dar nu o insolvenţă în vederea falimentului, asta nu vom accepta. Am funcţionat la 10-15 la sută din capacitate de când am reluat activitatea, dar suntem pe pierdere. Există o restanţă de o lună la plata salariilor, s-a achitat lichidarea pe noiembrie, iar în 29 ianuarie vor fi achitate restanţa salarială aferentă lunii decembrie şi bonurile de masă", a adăugat liderul sindical al combinatului Oltchim.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lider,
Oltchim,
reorganizare,
insolvenţă
/actualitate/lider-sindical-oltchim-acceptam-o-reorganizare-dar-nu-o-insolventa-in-vederea-falimentului-10518563
10518563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.