Licitaţii trucate la Transgaz: Consiliul Concurenţei a amendat 4 firme cu 5,6 milioane euro

Postat la 01 noiembrie 2012 23 afişări

Consiliul Concurenţei a sancţionat patru companii cu amenzi în valoare totală de 25,5 milioane de lei (circa 5,6 milioane de euro) pentru trucarea a două licitaţii organizate de Transgaz Mediaş, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze în perioada 2009-2011.

Firmele sancţionate sunt Condmag Braşov, Inspet Ploieşti, Moldocor Piatra Neamţ şi T.M.U.C.B. (Trustul de Montaj Utilaj Chimic Bucureşti), sancţiunile fiind aplicate în cadrul unei investigaţii privind o posibilă înţelegere între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz în perioada 2009 - 2011, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale.

Astfel, firmele Condmag şi Inspet au fost amendate cu 4.548.658 lei (1 milione de euro) şi, respectiv, 7.296.204 lei (1,6 milioane euro) pentru realizarea unei înţelegeri privind participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi" organizată în anul 2009.

"Trucarea ofertelor a constat în schimbul de informaţii sensibile, cu caracter confidenţial, care au permis frmei Inspet să câştige licitaţia, conform unei înţelegeri prealabile", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Licitaţii,
Transgaz,
Consiliul Concurenţei
/actualitate/licitatii-trucate-la-transgaz-consiliul-concurentei-a-amendat-4-firme-cu-5-6-milioane-euro-10269945
10269945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.