Libra Internet Bank va oferi, în premieră, un produs bancar destinat exclusiv dezvoltatorilor imobiliari care vor construi clădiri verzi

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 august 2021 337 afişări

Libra Internet Bank va oferi, în premieră, un produs bancar destinat exclusiv dezvoltatorilor imobiliari care vor construi clădiri verzi

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC) şi Libra Internet Bank au încheiat un parteneriat în urma căruia banca va lansa în premieră pentru piaţa din România un produs dedicat dezvoltatorilor imobiliari care vor construi Clădiri Verzi. 

Totodată, Libra Internet Bank va acorda finanţări cu dobânzi reduse pentru clienţii care vor cumpăra astfel de locuinţe. 

„Parteneriatul cu Libra Internet Bank va contribui atât la creşterea pieţelor imobiliare şi bancare, cât şi la programul nostru de informare şi conştientizare referitor la grija faţă a mediului înconjurător, prin construirea în mod responsabil. Oamenii vor trăi mai sănătos într-o Clădire Verde certificată, calitatea vieţii de aici fiind net superioară faţă de clădirile obişnuite ", a declarat Andrei Botiş, Preşedinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investigaţii New Century Holdings, este specializat în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari şi agribusiness-ul. Banca acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile.

„Suntem specializaţi în oferirea de soluţii de finanţare pentru dezvoltatorii imobiliari, alături de care suntem de 7 ani. În baza acestui parteneriat inovator, le vom oferi dezvoltatorilor imobiliari oportunitatea de finanţare de care aveau nevoie pentru construirea clădirilor verzi, prin lansarea, în curând, a unui produs dedicat, unic pe piaţa din România. În plus, vom facilita accesul clienţilor persoane fizice la aceste locuinţe sustenabile, realizate la cele mai înalte standarde de mediu şi eficienţă energetică”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Romania Green Building Council este o asociaţie non-profit ce susţine cauza construirii în mod responsabil faţǎ de mediul înconjurǎtor, fiind organizaţia care acordă certificatele Green Homes. 

Green Homes (Clădirile Verzi) spune un termen folosit pentru clădirile construite şi folosite într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în tot ciclul de viaţă la acestea: design, construcţie, folosinţă, întreţinere, renovare şi demolare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cladiri,
construire,
imobiliare,
internet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.