Leonard Orban: Scenariu cel mai rău ar fi ca procesul de integrare europeană să o ia în sens invers

Postat la 26 septembrie 2011 13 afişări

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV, că, în prezent, interesul vital pentru România este consolidarea UE, apreciind că "scenariul cel mai rău ar fi ca acest proces de integrare europeană să o ia în sens invers".

"Cred că scenariul cel mai rău ar fi ca acest proces de integrare europeană s-o ia în sens invers. Adică să asistăm din ce în ce mai mult la evoluţii centrifuge, care ar putea conduce inclusiv la dezintegrarea UE. În momentul de faţă, interesul vital pentru România este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie să mergem, pentru că, altfel, dacă ne uităm pe hartă, Europa e un continent mic, în pierdere de viteză, cu o populaţie care îmbrătrâneşte, cu anumite avantaje, dar şi cu multe dezavantaje", a declarat Leonard Orban la ProTV. El a mai spus că, dacă europenii vor să menţină un anumit nivel de trai, un anumit standard de prosperitate, au nevoie de unitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
orban,
scenariu,
integrare
/actualitate/leonard-orban-scenariu-cel-mai-rau-ar-fi-ca-procesul-de-integrare-europeana-sa-o-ia-in-sens-invers-8799926
8799926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.