Legislaţia muncii a fost modificată. Ce trebuie să ştii despre noile prevederi

Postat la 14 mai 2021 186 afişări

Legislaţia muncii a fost modificată. Ce trebuie să ştii despre noile prevederi

Legislaţia muncii a fost modificată, recent, prin OUG 36/2021. Multe dintre noutăţi vizează regimul telemuncii. A dispărut condiţia ca telemunca să se facă cel puţin o zi pe lună din afara sediului

Angajatul poate lucra de oriunde, atât timp cât îndeplineşte saricinile de serviciu. Firmele şi salariaţii pot folosi şi semnătura electronică în relaţiile de muncă

Reglementată în legislaţie din 2018, telemunca a luat amploare în ultimele luni. Iar ultimele modificări ale legislaţiei fac acest regim de muncă tot mai prietenos şi flexibil.

Dacă ai convenit cu angajatorul tău să lucrezi de acasă, îţi dau o veste bună. O poţi face de oriunde, chiar şi de pe plajă. Asta pentru că în contractul de muncă nu mai e nevoie să fie trecut locul din care lucrezi.

Condiţia e să îţi îndeplineşti sarcinile de serviciu şi să asiguri confidenţialitatea informaţiilor şi documentelor.

„Verificarea muncii se va face prin mijloace electronice şi nu va necesita, în niciun caz, o verificare la domiciliu sau în altă locaţie în care se află persoana respectivă. Poate să lucreze chiar şi în vacanţă dacă este plecat şi e nevoie neapărat să realizeze o lucrare”, spune consultantul fiscal Emilian Duca.

În plus, a dispărut una dintre condiţiile care îngreunau regimul de telemuncă. Şi anume obligaţia de a munci, cel puţin o zi pe lună, de acasă.

Asta înseamnă că poţi merge o lună întreagă la birou, pentru ca apoi să revii la munca de acasă sau din orice alt loc ales de tine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
legislatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.