Le Monde: Franţa, Marea Britanie şi SUA ar putea utiliza coordonat rezervele strategice de petrol

Postat la 28 martie 2012 9 afişări

Guvernele din Franţa, Marea Britanie şi SUA discută o posibilă utilizare coordonată a rezervelor strategice naţionale de petrol pentru a împinge în jos preţurile barilului, au declarat pentru Le Monde surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale franceze.

Utilizarea rezervelor strategice de petrol "este o chestiune de câteva săptămâni, nu de zile", precizează Le Monde.

Reprezentanţii preşedinţiei franceze şi ministerului Energiei nu au fost disponibili pentru comentarii.

Surse britanice au declarat recent că guverul de la Londra este în discuţii cu SUA privind utilizarea rezervelor strategice de petrol în următoarele luni, pentru a preveni blocarea creşterii economice din cauza preţurilor mari ale petrolului.

Preţul petrolului Brent a scăzut miercuri pe pieţele asiatice cu 74 de cenţi, la 124,8 dolari pe baril, datorită zvonurilor privind utilizarea rezervelor strategice ale SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Le Monde,
Franţa,
Marea Britanie,
SUA
/actualitate/le-monde-franta-marea-britanie-si-sua-ar-putea-utiliza-coordonat-rezervele-strategice-de-petrol-9447258
9447258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.