Lasati-ne pensiile! Francezii se pregatesc de o noua greva generala

Postat la 26 septembrie 2010 12 afişări

Franta risca sa fie din nou paralizata pe 23 septembrie, cand presedintele Nicolas Sarkozy si guvernul sau conservator vor avea de infruntat o noua greva generala.

La precedenta, din 7 septembrie, au iesit pe strazi intre unu si doua milioane si jumatate de manifestanti, pentru a protesta tot impotriva proiectului de reforma a pensiilor. Controversatul text a fost adoptat de deputati si la jumatatea lunii octombrie va fi pus in discutia senatorilor. Autoritatile franceze repeta insa ca nu vor renunta la modificarea varstei minime de pensionare de la 60 la 62 de ani. Numai asa se poate pereniza sistemul francez de pensii prin repartitie, spune ministrul muncii, Eric Woerth.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Franta,
pensii,
greva,
proteste,
Sarkozy
/actualitate/lasati-ne-pensiile-francezii-se-pregatesc-de-o-noua-greva-generala-7419666
7419666
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.