Lagarde va oferi Chinei un post important la varful FMI

Postat la 07 iulie 2011 9 afişări

Noul director general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, va oferi Chinei un post important de conducere, probabil de director general adjunct, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei.

Lagarde a promis miercuri, in prima conferinta de presa ca director general al FMI, ca va creste puterea marilor economii emergente in ierarhia FMI. Ea a afirmat ca ia in calcul crearea unui nou post la nivel inalt, care sa fie ocupat de un candidat dintr-o mare economie emergenta. Surse apropiate Fondului sustin ca Lagarde ii va oferi lui Min Zhu, fost consilier special al lui Strauss-Kahn, un post de director general adjunct proaspat creat. "Min Zhu ar trebui numit ca director general adjunct", a declarat o sursa din consiliul executiv al FMI. China ar obtine astfel un post intre primii cinci oameni din ierarhia creditorului de la Washington. Numirea trebuie aprobata de consiliul executiv al FMI, care are 24 de membri ce reprezinta cele 189 de tari actionare ale Fondului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
lagarde,
china,
functii
/actualitate/lagarde-va-oferi-chinei-un-post-important-la-varful-fmi-8454803
8454803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.