Lagarde: Rezervele FMI pălesc în comparaţie cu posibilele nevoi de finanţare ale ţărilor vulnerabile

Postat la 26 septembrie 2011 6 afişări

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat că resursele actuale ale instituţiei, de 400 miliarde de dolari, "pălesc" în comparaţie cu potenţialele nevoi de finanţare ale ţărilor vulnerabile.

FMI a anunţat, într-un comunicat transmis sâmbătă, că va decide până în aprilie dacă resursele de care dispune sunt suficiente pentru a preveni o criză globală a creditelor, dacă criza datoriilor de stat din Europa s-ar răspândi în întreaga lume. Miniştrii Finanţelor din întreaga lume, reuniţi în acest weekend la Washington pentru întâlnirea anuală FMI-Banca Mondială, şi-au exprimat temerile că FMI ar putea avea nevoie de capital suplimentar pentru a putea oferi o plasă de siguranţă ţărilor vulnerabile la extinderea crizei din Grecia, Irlanda şi Portugalia către economiile mai mari din zona euro şi către alte părţi ale lumii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
lagarde,
fmi,
rezerve,
nevoi
/actualitate/lagarde-rezervele-fmi-palesc-in-comparatie-cu-posibilele-nevoi-de-finantare-ale-tarilor-vulnerabile-8799912
8799912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.