Lagarde: Reformele din companiile de stat vor fi incluse în noul acord al României cu FMI

Postat la 16 iulie 2013 43 afişări

România a făcut progrese considerabile în domeniul fiscal, al sănătăţii şi în sectorul energetic pe parcursul ultimelor două acorduri cu FMI, dar în privinţa companiilor de stat sunt necesare mai multe măsuri, care vor fi incluse în viitorul acord, a declarat directorul FMI, Christine Lagarde.

Lagarde: Reformele din companiile de stat vor fi incluse în noul acord al României cu FMI

 "Ce are România? Aveţi talent uman, surse de energie, finanţare disponibilă care trebuie fructificată şi adminsitraţie care poate fi eficientizată. Aveţi toate ingredientele (...) Aţi progresat mult şi dacă mai uit la parteneriatul dintre FMI şi România văd lucruri bune. Performanţă mai ales în domeniul fiscal, al sănătăţii, în sectoarele de energie", a spus Lagarde la conferinţa organizată la Banca Naţională a României.

Directorul general al FMI a arătat că în privinţa companiilor de stat sunt necesare mai multe reforme pentru a se ajunge la productivitatea maximă, pentru a beneficia de întreg potenţialul uman şi tehnic din aceste societăţi.

"Acest set de reforme va face parte din noul program", a spus Lagarde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lagarde-reformele-din-companiile-de-stat-vor-fi-incluse-in-noul-acord-al-romaniei-cu-fmi-11126020
11126020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.