Lagarde: Economiile occidentale se află într-un cerc vicios, agravat de liderii politici

Postat la 16 septembrie 2011 15 afişări

Economiile occidentale se află într-un cerc vicios, agravat de amânările liderilor politici, a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, cerând acestora să facă front comun pentru a evita o recesiune în SUA şi Europa care nu ar ierta pe nimeni.

"Sunt datorii mari în sistem. Incertitudinile planează asupra economiilor dezvoltate, băncilor din Europa şi familiilor americane", potrivit textului unui discurs susţinut de Lagarde la Washington. Ea a explicat că creşterea economică slabă şi fragilitatea situaţiei financiare a ţărilor, instituţiilor financiare şi populaţiei se agravează unele pe altele, alimentând criza de încredere, cu impact asupra consumului, investiţiilor şi pieţei muncii. "Acest cerc vicios creşte în intensitate, iar ca să fim cinstiţi amânările şi disfuncţionalităţile politice nu sunt străine de această situaţie", a spus Lagarde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
lagarde,
lideri,
implicare
/actualitate/lagarde-economiile-occidentale-se-afla-intr-un-cerc-vicios-agravat-de-liderii-politici-8757750
8757750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.