Lagarde: Economia globală a intrat într-o etapă nouă, periculoasă

Postat la 28 august 2011 43 afişări

Economia globală a intrat într-o etapă nouă, periculoasă, cu riscuri tot mai mari care ameninţă creşterea, iar guvernele trebuie să adupte de urgenţă măsurile adecvate pentru a asigura continuarea revenirii economice, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, citată de WSJ.

"Evoluţiile din această vară au indicat că suntem într-o fază nouă, periculoasă. Mizele sunt clare: riscăm să asistăm la deraierea revenirii economice fragile. Deci trebuie să acţionăm acum", a afirmat Lagarde la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackshon Hole, Wyoming. Ea a adăugat că politica monetară ar trebui să rămână relaxată, deoarece riscurile de recesiune sunt mai mari decât cele inflaţioniste. Presiunile inflaţioniste generate de energie şi alimente se calmează, iar aşteptările privind inflaţia în economiile avansate, precum SUA şi Europa, sunt bine ancorate, a arătat Lagarde. Comentariile sale au părut că se adresează, printre alţii, preşedintelui Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. BCE a ridicat dobânda de politică monetară de două ori în ultimele patru luni, ultima dată în iulie, la 1,5%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lagarde,
economie,
FMI,
pericol
/actualitate/lagarde-economia-globala-a-intrat-intr-o-etapa-noua-periculoasa-8665036
8665036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.