Kremlinul nu ia în calcul posibilitatea amnistierii pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko

Autor: Gaidau Ion Postat la 01 mai 2015 54 afişări

Moscova nu ia în calcul posibilitatea amnistierii pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, ea urmând să fie judecată, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă Tass în pagina electronică.

"O anchetă este în curs. Ea este acuzată de implicare într-o crimă foarte gravă. Va avea loc o judecată", a precizat Peskov.

"Preşedintele (rus Vladimir Putin) s-a referit la acest caz. Nimic nu s-a schimbat", a adăugat el.

Nadia Savcenko, devenită recent parlamentar ucrainean, a intrat din nou în greva foamei şi a fost transferată marţi din închisoare într-o unitate specială a Spitalului nr. 20 din Moscova.

Avocatul ei, Ilia Novikov, a denunţat condiţiile din spitalul în care a fost transferată clienta sa, afirmând că sunt mai rele decât în închisoare.

El a scris miercuri pe Facebook că salonul Nadiei Savcenko se află la etajul al patrulea şi are gratii la geam. "Este puţin aer şi lumină, plimbările şi vizitele familiei nu sunt permise, iar saltelele miros de la pacienţi imobilizaţi. În această unitate specială sunt aduse adesea persoane aflate pe moarte, care nu mai pot merge. Nadia încă poate merge", a precizat el.

Avocatul a mai afirmat că Nadia Savcenko a început să accepte mâncarea şi că intenţionează să se prezinte la audierea în instanţă prevăzută pentru 6 mai.

Astfel, medici din cadrul Spitalului nr. 20 din Moscova au anunţat joi o ameliorare a stării de sănătate a Nadiei Savcenko, ceea ce a permis revenirea ei în închisoare.

Savcenko, care a mai fost în greva foamei de cel puţin două ori pentru a protesta faţă de arestare, este acuzată în Rusia de implicare într-un atac cu mortieră soldat cu moartea a doi jurnalişti ruşi ce relatau despre conflictul separatist ucrainean. Ea a fost capturată de insurgenţii proruşi în estul Ucrainei în iunie 2014, fiind transferată în Rusia în iulie.

Nadia Savcenko, în vârstă de 33 de ani, a fost pilot al armatei ucrainene până în noiembrie 2014. Aflată în închisoare în Rusia, ea a demisionat din armată după ce a fost aleasă membră a Parlamentului ucrainean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
JUSTIŢIE,
SAVCENKO
/actualitate/kremlinul-nu-ia-in-calcul-posibilitatea-amnistierii-pilotului-militar-ucrainean-nadia-savcenko-14190091
14190091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.