Kremlin: Integrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va îmbunătăţi securitatea Europei

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 mai 2022 23 afişări

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro.

Kremlin: Integrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va îmbunătăţi securitatea Europei

"Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Reprezentantul Kremlinului a exprimat "preocupare" în legătură cu deciziile Finlandei şi Suediei de a cere aderarea la NATO şi a atras atenţia că Rusia va urmări atent "implicaţiile în materie de securitate".

Luni dimineaţă, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt "erori" care vor avea "consecinţe semnificative".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suedia,
finlanda,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.