Kim Jong-un a fost numit "mareşal", consolidându-şi puterea

Postat la 18 iulie 2012 9 afişări

Tânărul lider al Coreei de Nord Kim Jong-un primit titlul de "mareşal", după ce duminică Ri Yong-ho a fost eliberat din tote funcţiile, a anunţat miercuri agenţia oficială KCNA.

Tatăl său, Kim Jong-il, căruia i-a urmat la putere în decembrie 2011, după moartea acestuia, a primit şi el acelaşi titlu. Acest anunţ arată că tânărul, în vârstă de până în 30 de ani, îşi consolidează puterea, după ce comandantul puternicei armate nord-coreene a fost eliberat din funcţii duminică. Phenianul a surprins luni anunţând că Ri Yong-ho, considerat unul dintre actorii-cheie ai regimului, a fost demis cu o zi înainte din toate funcţiile, inclusiv cea de comandant al armatei, "din motive de sănătate", un pretext în opinia unor analişti.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kim jong-un,
putere,
kcna,
maresal
/actualitate/kim-jong-un-a-fost-numit-maresal-consolidandu-si-puterea-9884117
9884117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.