Kievul dă asigurări că nivelul radiaţiilor este în limite normale în zona centralei Cernobîl

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 mai 2015 32 afişări

Autorităţile ucrainene dau asigurări că nivelul radiaţiilor rămâne "normal" în zona centralei nucleare de la Cernobîl, incendiul forestier fiind sub control, informează site-ul agenţiei TASS.

"Nivelul radiaţiilor este normal. Nu s-a înregistrat nicio creştere a nivelului radiaţiilor ca efect al incendiilor", anunţă Serviciul ucrainean pentru Situaţii de urgenţă.

Pompierii ucraineni se apropie de stingerea în totalitate a incendiului forestier izbucnit în jurul centralei nucleare de la Cernobîl, dezafectată şi izolată în urma accidentului industrial din anul 1986.

"Nu prea mai există focare mari. Sperăm să stingem incendiul în totalitate în cel mult 48 de ore", a declarat joi seară un oficial din cadrul Departamentului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, Mikola Cetciotin.

Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală în cazul incendiului forestier care a afectat 320 de hectare de pădure în apropierea centralei nucleare Cernobîl.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CERNOBÎL,
/actualitate/kievul-da-asigurari-ca-nivelul-radiatiilor-este-in-limite-normale-in-zona-centralei-cernobil-14190450
14190450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.