Kenneth Rogoff: Unele tari europene sunt practic falimentare, iar Germania va fi nevoita sa garanteze datoriile Italiei si Spaniei

Postat la 08 august 2011 15 afişări

Unele tari din Europa sunt practic falimentare, Grecia, Portugalia si, probabil, Irlanda au nevoie de planuri masive de restructurare, iar Germania va fi nevoita sa garanteze datoriile guvernamentale ale Italiei si Spaniei, considera economistul american Kenneth Rogoff, citat de Der Spiegel.

"Evident, a fost o greseala ca unele tari din sud sa fie acceptate prematur in zona euro, dar acum nu exista alta cale decat plata datoriilor acestora prin transferuri. As vrea sa spun ca este vorba despre o plata singulara, dar nu cred ca cineva din Germania crede inca asta, si nici nu ar trebui sa creada. Este o problema pe termen lung", comenteaza Rogoff, profesor de economie la Unicersitatea Harvard, intr-un interviu pentru Der Spiegel. Germania ar putea obtine insa, in schimb, concesii politice importante de la celelalte state din zona euro, precum instalarea unui presedinte european puternic sau a unui ministru de finante european, considera el. Rogoff noteaza totodata ca intrarea Greciei, Portugaliei sau Irlandei in default (incapacitate de plata) nu ar fi o problema semnificativa , deoarece cele trei economii sunt relativ mici si nu ar trage dupa ele economia globala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
criza,
datorii,
depasire
/actualitate/kenneth-rogoff-unele-tari-europene-sunt-practic-falimentare-iar-germania-va-fi-nevoita-sa-garanteze-datoriile-italiei-si-spaniei-8584878
8584878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.