Kelemen: Voiculescu este "tumoarea canceroasă a politicii româneşti"

Postat la 03 ianuarie 2013 22 afişări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, vorbeşte, într-un interviu acordat unei reviste ungare, despre condiţiile pe care Uniunea nu le-a acceptat pentru a intra la guvernare, el catalogându-l în acest context pe Dan Voiculescu drept "tumoarea canceroasă a politicii româneşti".

Întrebat, într-un interviu publicat în ediţia online a revistei HVG, de ce, până la urmă, nu a intrat UDMR la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns: "Fiecare lider al unui partid politic îşi propune două obiective înaintea alegerilor: să ajungă în Parlament şi, respectiv, să ajungă la guvernare partidul pe care îl conduce. Acesta era şi obiectivul meu. Din sondaje reieşea că USL va câştiga alegerile şi noi ne pregăteam pentru acest lucru. Experienţa anilor trecuţi ne-a arătat că cel mai bine putem ajuta comunitatea maghiară dacă suntem la guvernare. De exemplu, din punctul de vedere al alocării bugetului sau al proiectelor legislative. Au şi început negocierile în acest sens după alegeri, dar, contrar cu cele stabilite înaintea alegerilor, liderii partidelor câştigătoare au stabilit nişte condiţii pe care nu le-am putut accepta".

Referitor la aceste condiţii, Kelemen a explicat că era vorba despre a nu modifica articolul 1 din Constituţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kelemen-voiculescu-este-tumoarea-canceroasa-a-politicii-romanesti-10425960
10425960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.