Kelemen Hunor: M-aş vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă

Autor: Laura Buciu Postat la 18 martie 2021 38 afişări

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că s-ar vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă şi este convins că după evaluarea Agenţiei Europene a Medicamentului, de joi, vaccinarea va continua ca şi până acum. Kelemen a avut febră după ce s-a vaccinat cu Pfizer.

Kelemen Hunor: M-aş vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după decizia de joi a Agenţiei Europene a Medicamentului, estimează, la RFI, vicepremierul Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor spune că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiştilor.

„Decizia fiecărui stat în ceea ce priveşte vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană şi în funcţie de evoluţie şi în funcţie de evaluările specialiştilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiştii, oamenii de ştiinţă la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puţine reacţii adverse şi putem continua, atunci noi am acceptat şi trebuie să acceptăm părerea specialiştilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu”, spune Kelemen Hunor.

Vicepremierul se arată „convins că după evaluarea Agenţiei Europene, lucrurile vor continua, este vorba despre un vaccin de nouă generaţie şi dacă facem un calcul câte doze au fost administrate şi câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine”.

Întrebat dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca, Kelemen Hunor a răspuns: „Fără nici o problemă”.

„Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse. Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia. Deci în orice moment m-aş vaccina şi cu AstraZeneca şi cu Pfizer şi cu Moderna şi cu Johnson&Johnson”, a mai spus vicepremierul.​

Agenţia Europeană a Medicamentului este aşteptată să ia o decizie, joi, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacţii adverse severe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
astrazeneca,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.