Kelemen despre sporuri: Dacă spui că este riscant să lucrezi la calculator, aruncă şi telefonul

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 februarie 2021 226 afişări

Vicepremierul Kelemen Hunor spune, după ce sporurile bugetarilor au fost făcute publice de fostul ministru al Muncii, că Guvernul va analiza sporurile, însă „dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă şi telefonul mobil la gunoi”.

Kelemen despre sporuri: Dacă spui că este riscant să lucrezi la calculator, aruncă şi telefonul

Întrebat miercuri dacă Guvernul ia în calcul ca de anul viitor modificarea sporurilor bugetarilor, Kelemen Hunor a spus că nu a văzut lista sporurilor bugetarilor publicate de fostul ministru al Muncii, dar Guvernul va face o analiză a tuturor sporurilor şi o modificare a Legii salarizării.

„Până când nu vedem în Guvern şi în coaliţie mai multe, nu pot să vă spun. Există un risc de spor pentru muncă la calculator. Nu cred că este un spor care trebuie păstrat în continuare. Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă şi telefonul mobil la gunoi şi să nu mai deschizi calculatorul. Nu poate exista un astfel de spor şi am menţionat unul singur”, a declarat vicepremierul.

Acesta a adăugat că veniturile nu vor fi modificate în acest an.

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar: „Am terminat de centralizat informaţiile. 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare (învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie şi Curtea Constituţională, apărare, ordine publică şi securitate naţională, administraţie). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiţii de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Şi vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleaşi cerinţe/responsabilităţi. Şi dacă eşti nominalizat în proiecte din fonduri europene eşti avantajat – primeşti o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază şi de indemnizaţie de hrană (347 lei/lună) şi, desigur, de vouchere de vacanţă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen,
sporuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.