Justificarea pentru intervenţia cu gaze lacromogene din Turcia: Manifestanţii din Piaţa Taksim pătează imaginea ţării

Postat la 11 iunie 2013 69 afişări

Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a justificat intervenţia, marţi dimineaţa, a poliţiei în Piaţa Taksim din oraş, afirmând că manifestanţii care o ocupau de 12 zile "pătează imaginea" Turciei.

Justificarea pentru intervenţia cu gaze lacromogene din Turcia: Manifestanţii din Piaţa Taksim pătează imaginea ţării

 "Spectacolul (oferit de aceşti manifestanţi) a contrariat populaţia (...) şi pătează imagina ţării în ochii lumii", a declarat Mutlu într-o conferinţă de presă, atribuind responsabilitatea confruntărilor care au urmat operaţiunii forţelor de ordine unor "marginali".

Pe de altă parte, barajele ridicate în jurul Pieţei Taksim din Istanbul au fost înlăturate cu buldozere, iar poliţia a preluat controlul asupra acesteia.

Forţele de ordine au reuşit marţi dimineaţa, cu ajutorul gazelor lacrimogene şi tunurilor cu apă, să disloce din piaţă sute de tineri manifestanţi, care îşi protejau faţa cu măşti şi care s-au opus intervenţiei aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/justificarea-pentru-interventia-cu-gaze-lacromogene-din-turcia-manifestantii-din-piata-taksim-pateaza-imaginea-tarii-10954759
10954759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.