Jumătate dintre autorii de accidente grave scapă de puşcărie

Postat la 10 august 2010 46 afişări

Anul trecut, 2.700 de oameni au murit pe şoselele din România. Alte mii au fost rănite. Justiţia îi găseşte pe vinovaţi greu şi-i pedepseşte din doi în doi.

În România, mulţi autori de accidente grave scapă de puşcărie, după ce judecătorii decid să le dea pedepse cu suspendare. Potrivit poliţiştilor, anul trecut, 2700 de persoane au decedat în accidente rutiere. Alte câteva mii de oameni au suferit leziuni grave sau au rămas infirmi în astfel de accidente. Statisticile arată că, de multe ori, autorii unor astfel de accidente scapă fără să execute pedepse cu închisoarea, unii alegându-se doar cu amendă în baza deja celebrului articol 18 indice1, care vorbeşte de inexistenţa pericolului social în cazul lăsării în libertate a făptuitorului.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accidente,
inchisoare,
grave,
puscarie,
autori
/actualitate/jumatate-dintre-autorii-de-accidente-grave-scapa-de-puscarie-6826649
6826649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.