Joe Biden: Statele Unite, UE, NATO şi G7 vor aplica noi sancţiuni masive contra Rusiei

Autor: Mediafax Postat la 11 martie 2022 234 afişări

Joe Biden: Statele Unite, UE, NATO şi G7 vor aplica noi sancţiuni masive contra Rusiei

Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO şi Grupul naţiunilor puternic industrializate, G7, vor aplica noi sancţiuni masive Rusiei, în scopul izolării pe plan mondial, a afirmat vineri preşedintele american, Joseph Biden, după o conversaţie cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski.

"În contextul în care Putin îşi continuă atacul nemilos, Statele Unite, aliaţii şi partenerii continuă să acţioneze coordonat pentru intensificarea presiunilor economice asupra lui Putin şi pentru a izola şi mai mult Rusia pe plan mondial. Astăzi, mai târziu, împreună cu aliaţii din cadrul NATO şi din G7, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, precum şi cu Uniunea Europeană, vom anunţa noi măsuri pentru a-l presa pe preşedintele Putin şi pentru a-l trage în plus la răspundere din cauza agresiunii împotriva Ucrainei", a declarat Joseph Biden, potrivit CNN.

"I-am transmis preşedintelui Zelenski că Statele Unite sunt alături de poporul Ucrainei în timp ce luptă curajos pentru apărarea ţării", a subliniat Biden.

Conform Casei Albe, sancţiunile vor include retragerea statutului Rusiei de "naţiunea cea mai favorizată", dar şi limitarea avantajelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). De asemenea, vor fi instituite restricţii privind linii de creditare în cadrul instituţiilor financiare internaţionale, sancţiuni împotriva elitelor din Rusia, blocarea exporturilor produselor de lux în Rusia şi oprirea importurilor ruse de alcool, vodkă şi fructe de mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
ue/g7,
rusia,
sanctiuni,
statele unite,
g7,
nato

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.