Joe Biden, principalul favorit la alegerile pentru Casa Albă din toamnă, anunţă că Statele Unite se vor realătura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii imediat cum va fi investit în funcţie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 iulie 2020 43 afişări

Joe Biden, principalul favorit la alegerile pentru Casa Albă din toamnă, anunţă că Statele Unite se vor realătura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii imediat cum va fi investit în funcţie

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, a declarat că va schimba mişcarea iniţiată de Donald Trump prin care Statele Unite vor ieşi din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) imediat cum va fi investit în funcţia de preşedinte, scrie BBC.

Trump a început marţi procesul de ieşire din OMS după ce semnalase mişcarea încă din luna mai, declarând că Organizaţia se află sub controlul autorităţilor chineze încă de la începutul crizei generate de coronavirus. Procesul poate să dureze aproximativ un an.

În ceea ce priveşte cursa pentru Casa Albă, Trump se află în prezent la aproximativ 10 puncte procentuale în spatele lui Joe Biden. Analiştii spun că sondajele ar trebui tratate cu precauţie, însă cifrele lui Biden sunt mult mai bune decât cele ale lui Hillary Clinton în acelaşi moment al campaniei prezidenţiale din 2016.

Statele Unite au raportat peste 3 milioane de cazuri cu coronavirus şi peste 130.000 de decese, mai mult decât orice altă ţară. Între timp, şi-au pierdut locul de muncă zeci de milioane de oameni.

„Americanii sunt mai în siguranţă dacă Statele Unite se angajează în întărirea la nivel global a sănătăţii. În prima zi în calitate de preşedinte, mă voi realătura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi mă voi asigura că ţara îşi va redobândi statului de lider”, a spus Biden.

Statele Unite reprezintă cel mai mare contribuitor din cadrul OMS, furnizând aproximativ 400 de milioane de dolari în 2019, 15% din buget total al organizaţiei.

Fondată în 1948 în Geneva, Elveţia, OMS este agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) responsabilă pentru sănătatea populaţiilor de pe întreg teritoriul planetei. OMS are în prezent 194 de ţări membre şi îşi propune să „promoveze sănătatea, să ţină planeta în siguranţă şi să stea la îndemâna celor vulnerabili”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statele unite,
casa alba,
oms,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.