Joe Biden, întrebat dacă a fost oportună deplasarea lui Pelosi în Taiwan: "A fost decizia ei"

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 august 2022 36 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat luni că Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a decis singură să efectueze vizita în Taiwan, care a generat tensiuni cu Beijingul.

Joe Biden, întrebat dacă a fost oportună deplasarea lui Pelosi în Taiwan: "A fost decizia ei"

Întrebat luni de un jurnalist dacă se gândeşte că a fost o manevră "inteligentă" ca Nancy Pelosi să se deplaseze în Taiwan, preşedintele Biden a răspuns: "A fost decizia ei".

Întrebat dacă este îngrijorat de exerciţiile militare chineze efectuate de China în jurul Taiwanului după vizita lui Nancy Pelosi, Biden s-a declarat preocupat, dar a subliniat că nu crede că acţiunile militare chineze se vor intensifica. "(...) Sunt preocupat de amploarea manevrelor chineze. Dar nu cred că vor face altceva în plus faţă de ceea ce fac, asta cred", a declarat Biden, conform afirmaţiilor postate pe site-ul Preşedinţiei SUA.

Preşedintele SUA sugerase acum câteva săptămâni că armata SUA se opune vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan, din cauza ameninţărilor Chinei. Administraţia de la Washington a subliniat în mai multe rânduri că, în contextul separaţiei puterilor, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, ia propriile decizii.

Armata chineză a efectuat, ca reacţie la vizita la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, cele mai ample exerciţii aeriene şi maritime din jurul Taiwanului. Manevrele militare din jurul Taiwanului ar urma să se încheie luni, dar Beijingul a semnalat că ar putea continua în format limitat şi de rutină în anumite zone. Taiwanul acuză China de continuarea în mod provocator a exerciţiilor militare, iar Statele Unite susţin că Beijingul a avut o reacţie exagerată faţă de vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
china,
taiwan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.