Jocurile olimpice 2012: Cifre impresionante, dar impact economic incert

Postat la 17 aprilie 2012 40 afişări

Miliarde investite, peste zece milioane de bilete vândute, sute de mii de locuri de muncă... Guvernul şi organizatorii prezintă cifre pentru a demonstra avantajele economice ale Jocurilor Olimpice de la Londra, însă fără să convingă publicul şi experţii cu adevărat.

Conform promisiunilor oficiale, bugetul Jocurilor Olimpice nu ar trebui să depăşească suma de 9,3 miliarde de lire sterline (aproximativ 11 miliarde de euro), stabilită în 2007, după ce estimările iniţiale erau de patru ori mai mici. Fără să mai socotim cele peste şase miliarde de lire sterline pentru punerea la punct a reţelei de transport din capitala Angliei, se arată într-un material.

Ridicate la rang de prioritate, aceste bugete au fost ferite de rigoarea specifică Regatulului Unit, premierul David Cameron hotărând chiar să dubleze miza pentru a finanţa ceremonia de deschidere, o vitrină pentru miliarde de potenţiali telespectatori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jocurile olimpice,
impact economic
/actualitate/jocurile-olimpice-2012-cifre-impresionante-dar-impact-economic-incert-9533282
9533282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.