Jeremy Clarkson, despre cei care conduc Dacii: Oameni care n-au văzut asfalt în viaţa lor

Postat la 17 martie 2015 3339 afişări

Jeremy Clarkson a creat din nou controverse după publicarea unui articol în care spune despre şoferii de automobile Dacia că "n-au văzut asfalt în viaţa lor".

Jeremy Clarkson vorbeşte într-un articol publicat în numărul pentru luna martie al revistei Top Gear despre călătoriile cu autobuzul, nordul Angliei şi taximetriştii londonezi ale căror maşini "miros a bolnav", informează theguardian.com.

"Să analizăm ce alternative avem la a călători cu propria maşină. Avem trenul, care este excesiv de scump. În prezent costă mai mult să mergi cu trenul până la Leeds (oraş aflat la 313 kilometri nord-vest de Londra, n.r.) decât te costă să rămâi unde eşti şi să cumperi o casă. Apoi avem autocarul care este plin de boli şi beţivi care vor să te înjunghie în inimă. Putem să sărim peste bicicletă, evident, ceea ce ne lasă o singură altă opţiune: să punem pe altcineva să conducă maşina în locul nostru", a scris Clarkson în articolul din revista britanică Top Gear.

"În Londra, sunt două tipuri de şoferi. Ai un tip care tocmai a ajuns aici dintr-o ţară despre care nu ai auzit, a cărui maşină miroase vag a ulei de lavandă şi om bolnav, care habar n-are unde merge şi nu are cum să ajungă acolo pentru că nu pune niciodată benzină de mai mult de două lire în rezervor. Apoi ai un şofer îmbrăcat la costum, conducând un Mercedes S-Class elegant care chiar ştie unde merge şi este foarte politicos, dar care te taxează cu 7.500 de lire pe milă", a mai scris vedeta britanică.

Jeremy Clarkson a criticat şi nordul Angliei, spunând despre şoferi că trebuie să se lupte pentru un loc de muncă cu "o jumătate de milion de Dacii înregistrate în străinătate, care sunt conduse de oameni care n-au mai văzut asfalt în viaţa lor şi care cred că limita de viteză este viteza maximă a maşinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe oră (42 de mile pe oră în orginal, n.r.)".

Postul public britanic BBC a dispus suspendarea prezentatorului Jeremy Clarkson, starul "Top Gear", pe fondul unei dispute violente a acestuia cu un producător, iar emisiunea programată duminică nu va fi difuzată.

"Pe fondul unei dispute violente cu un producător BBC, Jeremy Clarkson a fost suspendat pe durata investigaţiei. Nicio altă persoană nu a fost suspendată", a comunicat radiodifuzorul public din Marea Britanie.

"Emisiunea «Top Gear» nu va fi difuzată duminica aceasta. Pentru moment, BBC nu va face alte comentarii", se mai arată în comunicat.

Nu este prima dată când starul "Top Gear" Jeremy Clarkson este în centrul unei controverse. În mai 2014, prezentatorul britanic a fost nevoit să prezinte scuze după ce folosise un termen cu caracter rasist în timpul unei filmări. În octombrie 2014, Guvernul argentinian a depus plângere oficială la BBC, acuzându-l pe Jeremy Clarkson de comportament "provocator şi insultător" în timpul unor filmări, după afişarea unor elemente sugestive, în Argentina, privind războiul din 1982 cu Marea Britanie pentru controlul asupra Insulelor Falkland (Malvine).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JEREMY CLARKSON,
DACIA,
TOP GEAR
/actualitate/jeremy-clarkson-despre-cei-care-conduc-dacii-oameni-care-n-au-vazut-asfalt-in-viata-lor-14002042
14002042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.