Iubita, precum şi fosta soţie a lui Putin au fost sancţionate de guvernul britanic

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 mai 2022 54 afişări

Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu Vladimir Putin, precum şi fosta soţie a liderului rus, Lyudmila Ocheretnaya, au fost incluse în cea mai recentă listă de sancţiuni ale guvernului britanic împotriva Rusiei, anunţă CNN.

Iubita, precum şi fosta soţie a lui Putin au fost sancţionate de guvernul britanic

Într-un comunicat de presă publicat vineri, guvernul britanic a precizat că sancţiunile au fost menite să vizeze "reţeaua financiară a lui Putin, înăsprind menghina asupra preşedintelui şi a cercului său intim".

Potrivit comunicatului, Marea Britanie a sancţionat în prezent peste 1.000 de persoane şi 100 de entităţi din Rusia în urma invaziei din Ucraina.

„Demascăm şi vizăm reţeaua dubioasă care susţine stilul de viaţă de lux al lui Putin ... Vom continua cu sancţiunile împotriva tuturor celor care ajută şi instigă la agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică care a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost inclusă, de asemenea, în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Uniunea Europeană, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat că are sau a avut o relaţie personală cu ea.

Ministerul britanic de Externe a precizat că Kabaeva "a ajuns să fie preşedinte al consiliului de administraţie al National Media Group, despre care se spune că este cea mai mare companie media privată din Rusia" şi "a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin".

Ocheretnaya, care a divorţat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancţiuni britanice deoarece "a beneficiat de relaţii de afaceri preferenţiale cu entităţi deţinute de stat" de la divorţ, potrivit comunicatului de presă al guvernului.

Printre ceilalţi incluşi în ultimele sancţiuni din Marea Britanie se numără verii primari ai lui Putin, Igor Putin şi Mihail Şelomov, şi vărul primar al preşedintelui, Roman Putin.

"Sancţiunile de astăzi îi izolează pe membrii familiei şi pe finanţatorii din cercul intim al lui Putin, sporind presiunea asupra lui Putin în timp ce acesta îşi continuă invazia fără sens în Ucraina", se arată în comunicatul de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apropiaţi putin,
sancţiuni,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.